lørdag 20. november 2010

Invester i fisk


På Oslo Børs finner du en rekke spennende selskaper som driver innen fiskeri og oppdrett. Dette er en sektor som per i dag tjener svært gode penger, men som jeg tror også vil ha et betydelig vekstpotensiale i fremtiden. Denne typen industri koker i bunn og grunn ned til produksjon av mat - med unntak av noen mer spesifikke helseprodukter (omega3 f.eks) - og mat er noe som den stadig voksende verdensbefolkningen vil ha større og større behov for. Da finanskrisen stod på som verst kunne du plukke disse selskapene til helt vanvittige kurser. Siden den tid har de fleste selskapene i sektoren hatt en voldsom kursoppgang - men på tross av dette tror jeg det fortsatt er bra med oppside å hente om du plukker riktig. Her følger en liste over de mest spennende investeringsobjektene på Oslo Børs innen fiskeri og oppdrett:

Marine Harvest (ticker: MHG)
Den største aktøren i bransjen, et John Fredriksen-selskap av fremste rang. Betaler betydelige utbytter. Noe dyrere priset enn sammenliknbare selskaper basert på P/E og Pris/Bok.
Kurs: 6.39
P/E: 12
Pris/Bok: 2

Austevoll Seafood (ticker: AUSS)
Fremstår idag som en knallsterk bedrift, leverer fiskeprodukter innenfor en rekke ulike segmenter, og er blant verdens største aktører innen lakseoppdrett. Leverer alltid knalltall og har en svært overbevisende selskapsstyring. Austevoll Seafood er for øvrig største aksjonær i Lerøy Seafood (ticker: LSG).
Kurs: 45.5
P/E: 9.1
Pris/Bok: 1.2

Grieg Seafood (ticker: GSF)
Grieg Seafood var under finanskrisen banket til konkursens rand, og har hatt en fantastisk kursoppgang etter den tid. Selskapet har for hvert kvartal vist stadige forbedringer og har gjennomgått en meget vellykket restrukturering. I dag fremstår selskapet som en skikkelig juvel til give-away-price.
Kurs: 17.9
PE: 4.3
Pris/bok: 1.2

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar